Hosted Private Cloud on yhdestä tai useammasta virtuaalipalvelimesta koostuva  it-infrastruktuuripalvelu, joka toimitetaan asiakkaalle pilvimallilla. Palvelu tuotetaan Suomessa sijaitsevasta akkreditoidusta 3+ tason Datakeskuksesta.

Palvelu mahdollistaa virtuaalikoneiden hallinnoinnin luotettavalla ja skaalautuvalla alustalla, käyttäen tehokkaita ja luotettavia laitteistoja. Virtuaalikoneiden asetukset voidaan valita yksittäisen sovelluksen tarpeiden mukaisesti.

Hosted Private Cloud –palvelua voidaan käyttää esimerkiksi yrityksen sovelluksien hallinnointiin, kehitysympäristöjen hallintaan tai kokonaisten IT-infrastruktuurien hallinnointiin. Tarjolla on monia yhteysvaihtoehtoja, jotta Hosted Private Cloud –palvelu on helposti käytettävissä paikallisesti.

HYÖDYT:

• Vähentää tietotekniikkakustannuksia ja lisää samalla IT-ympäristösi tehokuutta, käytettävyyttä ja joustavuutta
• Virtualisoinnin avulla sovellusten jakaminen loppukäyttäjille, sekä niiden käynnistäminen nopeutuu merkittävästi
• Joustavuus: voit muuttaa palvelimiesi määrää helposti tarpeittesi mukaan ilman investointeja laitteistoihin.
• Skaalautuvuus: muistin, prosessoritehon ja levytilan lisääminen palvelimeen onnistuu helposti juuri tarpeittenne mukaan.

Palvelun toteutus

Verkkoyhteys datakeskuksissa on toteutettu useilla vikasietoisilla palomuureilla. Verkkoliikenteen ja sovellusten monitorointiin on olemassa kehittyneet järjestelmät.

Palvelun jatkuvuus on turvattu muun muassa useilla Internet-yhteyksillä, keskeytyksettömällä virransyötöllä, palontorjuntajärjestelmillä ja ympäri vuorokauden työskentelevällä turvahenkilöstöllä;  tavoite on 99,9 % uptime.

Kaikki palveluun tallennettu tieto on asiakkaan omaisuutta. Palvelusopimuksen päättyessä tiedot voidaan toimittaa asiakkaalle DVD-levyllä tai muulla digitaalisella tallennusvälineellä.