VPN on lyhenne sanoista: Virtual Private Network. VPN:n avulla voidaan joko;

1) yhdistää kaksi tai useampi yrityksen verkko Internetin yli muodostaen näennäisesti yhden yksityisen verkon. Käytännössä tämä tarkoittaa, että yrityksen työntekijä pystyy  käyttämään vpn:ää hyödyntäen esim. Helsingin päätoimipaikan tiedostopalvelipalvelinta vaikka istuukin Tampereen toimistolla. Tästä ratkaisusta puhutaan usein nimellä vpn- tunneli tai site-to-site:sta.

2) tai liittää yksittäisiä työasemia yrityksen verkkoon. Yrityksen työntekijä pystyy tämän avulla työskentelmään kotoa käsin käyttäen kaikkia samoja palveluita kuin että istuisi   itse toimistolla. Tästä ratkaisusta puhutaan usein nimellä softa-vpn.

VPN-yhteydet muodostetaan aina salaamalla liikenne vahvasti yhdistettävien pisteiden välillä. Tästä johtuen ratkaisu on erittäin tietoturvallinen.

Visiotechin VPN-yhteys-palomuuriratkaisun avulla yrityksen työntekijät saavat helppokäyttöisen ja tietoturvallisen tavan etätyöskentelyyn. VPN-yhteyden muodostamiseen tarvitaan siihen soveltuva ohjelma, kirjautumistunnukset ja yhteys Internetiin. VPN-yhteys voidaan säätää avautumaan myös täysin automaattisesti, ilman muutamaa muutoin vaadittua hiiren klikkausta.

VPN-yhteyden avulla voidaan liittää yksittäisiä työasemia yrityksen verkkoon, jolloin yrityksen palvelut ja tiedostot ovat saatavilla yrityksen työntekijöillä ympäri vuorokauden ilman, että työntekijöiden täytyy olla fyysisesti työpaikallaan. Tästä ratkaisusta puhutaan usein nimellä softa-VPN. VPN-yhteys on mahdollista asentaa lähes kaikkiin erityyppisiin laitteisiin kuten esimerkiksi tietokoneisiin, tabletteihin ja matkapuhelimiin.

Lisäksi VPN-yhteyden voi muodostaa kahden tai useamman yrityksen verkon välille Internetin yli, muodostaen näennäisesti yhden yksityisen verkon. Käytännössä tämä tarkoittaa, että yrityksen työntekijä pystyy käyttämään VPN:ää hyödyntäen esimerkiksi Helsingin päätoimipaikan tiedostopalvelinta, vaikka istuukin itse Tampereen toimistolla. Tästä ratkaisusta puhutaan usein nimellä VPN-tunneli tai site-to-site.

Visiotech tarjoaa asiakkailleen molemmat VPN-ratkaisut, sekä softa-VPN:n että VPN-tunnelin.

VPN-yhteyden liikenne muodostetaan aina vahvasti salaamalla yhdistettävien pisteiden välillä. Tästä johtuen ratkaisu on erittäin tietoturvallinen.

Etätyöskentelyn etuja:

  • Lisää työntekijän hyvinvointia parantamalla jaksamista ja motivaatiota.
  • Keskittymistä vaativat työt on helpompi tehdä kotona, koska ne keskeytyvät siellä harvemmin.
  • Säästää aikaa ja rahaa matka-ajassa ja fyysisen työtilan kustannuksissa.
  • Parempi ympäristön kannalta – ei liikennepäästöjä työmatkojen puuttuessa. Valtaosa yrityksistä suhtautuu myönteisesti etätyöhön.