Kaikista sähköpostiviesteistä roskapostia on 80-85 prosenttia (joidenkin arvioiden mukaan yli 90 prosenttia). Itse roskaposti voi olla vaaratonta, mutta sen poistaminen vie paljon aikaa. Useimmiten roskaposti kuitenkin sisältää myös viruksia ja vakoiluohjelmia. Tämän takia ei ole suositeltavaa klikata roskapostin mukana tulevaa linkkiä.

Visiotech:n virus- ja roskapostisuodatus torjuu havaitsemansa haittaviestit jo viestin lähetysvaiheessa ja kieltäytyy vastaanottamasta haittaviestiksi tunnistamiaan viestejä. Normaalit sähköpostipalvelimet palauttavat tällöin viestin takaisin lähettäjälle. Jos viesti on kuitenkin ”oikea”, lähettäjä saa viestin ja ohjeet miten toimia, jotta email menee jatkossa perille. Roskapostit eivät siis tule ikinä yrityksen lähiverkkoon asti, vaan ne torjutaan jo hyvissä ajoin.

Ominaisuudet

• Luotettava, torjuntaprosentti noin 99%
• Huomaamaton, ei hidasta konetta
• Oman sähköpostipalvelimen sec mx
• Voidaan lisätä / poistaa yksittäisiä lähettäjiä / yrityksiä
• Kustannustehokas -> säästöt heti

Esimerkkilaskelma

Yrityksellä on 50 työtekijää ja heidän keskimääräinen tuntipalkkansa kaikkine lisäkuluineen on 39€/h. Työntekijä käyttää 2 min päivässä aikaa roskapostien läpikäymiseen. Tällöin yritykselle roskapostit maksavat 65 €/päivä  1430 €/kk. Lisäksi, jos virus pääsee lähiverkkoon kustannukset kasvavat huomattavasti. Kustannussäästö on reilusti yli 1000€ /kk.

Alla olevassa kuvassa tilastotietoja roskapostisuodatuksesta.
roskapostitilasto